Örjan Sedin är kritisk till Nabotåget, som numera heter Norrtåg. Tågoperatören informerar inte att det inte går att åka från Storlien till Trondheim, passagerare som rest långt blir strandade i Storlien. Foto: ANN-CHARLOTTE NILSSON EISFELDT

Norrtåg kritiseras – omöjligt åka tåg till Trondheim

STORLIEN (JT) Bristande information drabbar resenärer som vill ta sig till Trondheim. Det går inte att åka tåg över gränsen och det finns ingen information om att Nabotåget, numera Norrtåg, inte längre kör till Trondheim. För makarna Sedin innebar det att paret åkte 30 mil helt i onödan.

Publicerad

Nabotåget heter numera Norrtåg och har ett samarbete med den norska operatören om tågresor mellan Sundsvall och Trondheim. Örjan Sedin och hans fru från Gunnarvattnet är två resenärer som drabbats av Norrtågs bristande information. När Örjans fru, Marie fyllde 70 år skulle det firas med teater och restaurangbesök i Trondheim och miljömedvetna som paret är var tanken att de skulle ta Nabotåget dit.

– Ombord på tåget ber vi om att få tre biljetter till Trondheim men konduktören säger att vi bara kan lösa biljett till Storlien, vilket vi accepterar. Men innan konduktören går säger han att det kan bli svårt att ta sig till Trondheim från Storlien då norrmännen inte kör längre mellan Storlien och Trondheim, berättar Örjan Sedin.

Paret började söka efter information om hur de skulle ta sig vidare från Storlien till Trondheim.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS