Anette Sellén är kock på Tivars och en riktig eldsjäl som brinner för sitt jobb.
Guld för hjortronsaft gjord av eldsjäl
NORDERÖN (JT) Anette Sellén brinner för sitt jobb och häromveckan fick hon och Tivars belöning för det då de vann guld i SM Mathantverk för sin hjortronsaft.
Bara några minuter från färjelägret mot Hallen ligger gården vackert vid Storsjöns strand. Tivarsgårds Mejeri startade för 11 år sedan, då med planerna på en liten osttillverkning och ett litet café. Snabbt upptäcktes behovet av att även servera mat och ännu en utbyggnad skedde. Både ostar och restaurang har sedan blivit så populära så flera utbyggnader har skett.
Totalt ryms idag cirka 240 gäster, från matverandan har man som gäst vacker utsikt över Storsjön och på sommaren kan maten njutas ute på den stora bryggan. De sista 7 åren har det varit Anette som varit kock. På vinterhalvåret jobbar Anette ensam i köket vilket innebär att även göra t ex desserter och baka. Sommarhalvåret har hon hjälp av en kallskänka.
På mindre ställen som Tivars så gör en kock mycket mer men det innebär även en större variation i jobbet. Något som Anette uppskattar.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu