Region Jämtland Härjedalen ska satsa på lokalproducerad mat

LÄNET (JT) Den mat som serveras inom regionen ska i första hand vara lokalproducerad. Det framgår av ett förslag från regiondirektören.

Publicerad

Det var i augusti i år som regionstyrelsen gav regiondirektören och en arbetsgrupp i uppdrag att se över kommunens modell för inköp av livsmedel.

I uppdraget ingick att snegla på Härjedalens kommun som till och med har köpt in egna kor för att i slutändan kunna leverera kött till äldreboenden och skolor.

Riktigt så långt vill inte regionen gå. Detta på grund av kostnaden skulle bli för hög och att det i dag saknas kapacitet att frysa in en så stor mängd kött.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Digital 1 månad

65 kr

Köp nu

Digitalt 24 timmar

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS