Christopher presenterar jämtländskt mathantverk för italienare HÄRJEDALEN (JT) Christopher Smeds Bjerlo är till vardags restaurangansvarig på Fjällnäs. Men nu reser han några dagar till Italien för att presentera mat från vårt län.
Årets skördefest blir avgiftsfri med satsning på restauranger LÄNET (JT) Ett bidrag från Östersunds kommun gör att avgiften tas bort för de deltagande gårdarna i Skördefest Jämtland Härjedalen.
Restaurangen Take Mikado stänger ÖSTERSUND (JT) Ägarparet bekräftar att den berömda japanska restaurangen läggs ned och lokalen är till salu.
Full huggning efter dagens surströmming LÄNET (JT) När ICA-handlarna öppnade för dagen köade folk för att få sig någon burk av den eftertraktade fisken.
Smaklig kamsfest i Krokvåg KROKVÅG (JT) På tisdagen var det dags för kams igen i Vildhussveckan, turen var nu kommen till Krokvåg men inte till Backbuan där man ända sedan 1980 serverat kamsen med två års undantag för pandemin.
Fäbodfrukost lockar allt fler EDE (JT) Offerdals hembygdsförening har hållit fäbodsfrukost för andra året i rad. Det är ett populärt arrangemang, –Ja, de två dagarna blev snabbt fullbokade, säger hembygdsföreningens ordförande Sara Swedenmark.
Ny restaurang i Svenstavik SVENSTAVIK (JT) Äta ute vill man oavsett var man bor. Nu har Svenstavik fått ett nygammalt ställe att testa sina smaklökar på. Restaurang Trix invigning i helgen bör glädja alla ortsbor som saknat ett matställe på torget.
Region Jämtland Härjedalen ska satsa på lokalproducerad mat LÄNET (JT) Den mat som serveras inom regionen ska i första hand vara lokalproducerad. Det framgår av ett förslag från regiondirektören.
Hon kockar vegansk mat på stormkök BERG (JT) I juni släpps Nathalie Spjälles första kokbok, som hon skrivit tillsammans med stormkökskockveteranen Eric Tornblad. Sedan något år är hon en erkänd stormkökskock med vegansk touch och hon har ett välbesökt konto på sociala medier.