– Jag började att lägga ut recept på Instagram för två år sedan, det är så roligt att dela med sig. Efter det har det bara rullat på och nu har jag tusentals följare, berättar Nathalie Spjälle
Foto: Johannes Adolfsson
Hon kockar vegansk mat på stormkök
BERG (JT) I juni släpps Nathalie Spjälles första kokbok, som hon skrivit tillsammans med stormkökskockveteranen Eric Tornblad. Sedan något år är hon en erkänd stormkökskock med vegansk touch och hon har ett välbesökt konto på sociala medier.
– Jag började att lägga ut recept på Instagram för två år sedan, det är så roligt att dela med sig. Efter det har det bara rullat på och nu har jag tusentals följare, berättar Nathalie när vi åkt till hennes paradis på jorden. Buan kallar hon platsen, ett par kilometer från Bergsviken, sydost om Svenstavik, där hon bor tillsammans med sin man Simon Delsius och hundarna Doris och Elliot.
– Det var min man som först blev vegan, från en dag till en annan. Han hade läst en del och efter att vi skaffat vår första hund var det enkelt att ta steget. Djuren är ju härliga personligheter och då bestämde även jag mig för att sluta med kött.
Nathalie packar vant och strukturerat upp allt som behövs för att laga en sen lunch denna sköna söndag eftermiddag i maj. Dillstuvad potatis och stekta vita bönor med frästa sparrisar står på menyn.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu