– Jag började att lägga ut recept på Instagram för två år sedan, det är så roligt att dela med sig. Efter det har det bara rullat på och nu har jag tusentals följare, berättar Nathalie Spjälle
– Jag började att lägga ut recept på Instagram för två år sedan, det är så roligt att dela med sig. Efter det har det bara rullat på och nu har jag tusentals följare, berättar Nathalie Spjälle

Hon kockar vegansk mat på stormkök

BERG (JT) I juni släpps Nathalie Spjälles första kokbok, som hon skrivit tillsammans med stormkökskockveteranen Eric Tornblad. Sedan något år är hon en erkänd stormkökskock med vegansk touch och hon har ett välbesökt konto på sociala medier.

Publicerad Senast uppdaterad

– Jag började att lägga ut recept på Instagram för två år sedan, det är så roligt att dela med sig. Efter det har det bara rullat på och nu har jag tusentals följare, berättar Nathalie när vi åkt till hennes paradis på jorden. Buan kallar hon platsen, ett par kilometer från Bergsviken, sydost om Svenstavik, där hon bor tillsammans med sin man Simon Delsius och hundarna Doris och Elliot.

– Det var min man som först blev vegan, från en dag till en annan. Han hade läst en del och efter att vi skaffat vår första hund var det enkelt att ta steget. Djuren är ju härliga personligheter och då bestämde även jag mig för att sluta med kött.

Nathalie packar vant och strukturerat upp allt som behövs för att laga en sen lunch denna sköna söndag eftermiddag i maj. Dillstuvad potatis och stekta vita bönor med frästa sparrisar står på menyn.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS