YTTERHOGDAL

De två nya brandflygen är upphandlade av MSB och var på väg till Östersund när larmet om branden kom. De kunde snabbt sättas in och begränsa brandspridningen

Skogsbranden i Ytterhogdal släckt

Ett skogsområde, öster om Ytterhogdal brinner. Under onsdagen inledde markpersonal släckningsarbete tillsammans med två stycken brandflyg. Brandflygen avlöstes senare under onsdagen av två helikoptrar och på torsdagsförmiddagen beslutades om att sätta in ytterligare helikopterresurser. På fredagseftermiddagen kunde Räddningstjänsten konstatera att branden var släckt och lämnade över till markägare.

Skogsbranden i Ytterhogdal bekämpades även under fredagen. Markpersonal, brandflyg och helikoptrar har arbetat sedan i onsdags med släckningen. Cirka sju hektar har påverkats av branden och Räddningstjänsten är fortfarande på plats för att se till att branden inte sprider sig.

Branden startade på ett hygge där en maskin från skogsbolaget SCA höll på med markberedning. Maskinföraren larmade omedelbart samtidigt som hen försökte släcka.

Branden spred sig till ett bestånd med ungskog och på grund av blåsten och det varma vädret har den varit svår att kontrollera.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS