Vindkraft i Ragunda

Nu så har det blivit en diskussion om beslut som tagits angående vindkraften i Ragunda. Att de har bygglov på de under 150 m och nu vill bygga högre, 250 m vindkraftverk.

Publicerad

Vi i SD Ragunda tycker att det är fel att vår bygd ska byggas ut ännu mer för att de behöver mer el söderut. De vill själva inte ha vindkraftverk nära sina bostäder, och vill därför att vi bara ska acceptera det.

Ragunda är en kommun som inte har det så lätt ekonomiskt och tycker sig nog behöva de små intäkter de tror sig kunna få –vilket vi är tveksamma till i hur mycket det blir. Vi tror att vinsten för vindkraftföretaget inte kommer bli högt. De pratar om flera hundra MW, dock inga siffror om MWh… och enligt uppgift så ska vi få 0,5% av vinsten på deras leverans. Procenten baseras på MWh och inte MW….. Om ett vkv har en effekt på säg 100 MW så ger det inte alltid 100 MW i timmen. Det är byggt för att ge 100 MW vid tillräckligt stark vind, ju svagare vind –ju lägre effekt.

Vi har sett att andra kommuner som själva byggt vkv och fått betala 10 000:- dagen för att de gått back.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS