Vi tar ansvar för Bräckes ekonomi – gör ni?

I debatten efter Furugränd när Socialdemokraterna och Moderaterna misslyckades att lägga ner Bräcke kommuns enda demensboende. Då haglar beskyllningarna över de som röstade för att ha Furugränd kvar, att de inte tar ansvar för ekonomin m.m.

Publicerad

 Socialdemokraterna och Moderaterna hävdade starkt på tomma platser som orsaken till att det skulle läggas ner, i de tomma platserna räknades också korttidsplatser felaktigt in. 

I en utredning som gjordes 2020 så visar en graf att det kommer att behövas mer säboplatser från och med 2023 till 2030, en köpt utredningen som redan verkar bortglömd.  

I sin iver att få över röster från oppositionen, började de säga att det skulle vara bra med kö till säboplatserna. Det som inträffar då, är att ett vite kan behöva betalas ut till IVO. Här citat från www.ivo.se/publicerat

"Avgiften utgår från den insats som inte verkställs, inte från kommunstorlek. Vi noterar att en avgift på exempelvis 1 miljon kronor för oskälig väntan på boende kan bli mer kännbar i en liten kommun än i en stor. Slut citat. 

Tar man då ansvar och tänker på ekonomin? 

Det sista hotet för att få lägga ner Furugränd, var att istället skära ner för barn och ungdom. 

Men nu är det så här, vi kan ta och tänka efter lite. 

Vilka har skapat skulden på 30 miljoner? 

Är det Jämtlands Väl Bräcke? 

Eller Centerpartiet? 

Eller kanske Sverigedemokraterna? 

Eller Vänsterpartiet som svek sina styrande kompisar? 

Nej, det är de styrande Socialdemokraterna i Bräcke kommun som skapat skulden, med hjälp av Moderaterna. De är de tillsammans som är i majoritet, med stöd av Vänsterpartiet! 

De säger att vi inte tar ansvar för kommunens ekonomi! 

Vilka är det revisorerna anmärkt på för dålig styrning? Vilka partier har ordförande för kommunstyrelsen? Jo, Socialdemokraterna och Moderaterna! 

Vilka har suttit i makten de senaste åren? 

Jo, Socialdemokraterna! 

Är det därför vi i Jämtlands Väl Bräcke och övriga oppositionspartier ska rädda Socialdemokraterna för att de misslyckas med Bräcke kommuns ekonomi? 

Är det vi som stoppar huvudet i sanden och inte tar ansvar? 

Vi i Jämtlands Väl Bräcke har en långsiktig strategi för att öka befolkningen i Bräcke kommun, och vi anser att den budgeterade skulden på 30 miljoner är en felprioritering från de styrande partierna. 

Men vi tar inte åt oss äran för att ha minskat låneskulden med över 40 miljoner, för det är tjänstemännens förtjänst. 

Så till slut skyll inte på andra! 

Christer Olsson Jämtlands Väl Bräcke 

Powered by Labrador CMS