Vi har bara en jord som vi lånar av våra barn och barnbarn

1992 antog FN:s Rio-konferens en konvention om arternas mångfald. Ändå sker idag ett stort utdöende av våra levande arter.

Publicerad

Genom att våra skogar (regnskogar) huggs ner och skövlas minskar också livsbetingelserna för många av jordens levande arter. Våra skogar är jordens lunga och medverkar till en kolsänka för atmosfärens drivhusgaser. Genetisk rikedom är en grundförutsättning för bibehållande och utvecklande av liv på jorden.

Alla levande varelser inklusive människan lever i ett symbiotiskt förhållande och utan deras mångfald skulle förutsättningarna för liv inte vara uppfyllda. En annan bidragande orsak till utdöendet av levande arter är nedskräpningen av våra hav som gör livsmiljön där mycket svåra.  

Den globala temperaturen som nu ökar orsakas av drivhusgaser främst koldioxid, idag över 400 ppm som är en kritisk gräns för temperaturhöjningen. Den globala temperaturhöjningen i de arktiska områdena orsakar att ännu en drivhus gas, metan, mycket kraftigare drivhus gas än koldioxid, frigörs från tundran där den idag är bunden.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS