Olof och Anders har bland annat krävts på använda arbetskläder.
Olof och Anders har bland annat krävts på använda arbetskläder.

Veterankraft svarar på kritiken: “Har inte en samsyn kring vad som ägt rum”

ÖSTERSUND (JT) Veterankraft vill inte gå in i detalj när det gäller Olof och Anders kritik – men konstaterar: “Vi har inte en samsyn kring vad som har ägt rum”.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är Göran Lind som är platschef på Veterankraft i Östersund. Ett bolag med säte i Stockholm men som har franchisetagare över stora delar av landet.

Han har fått ta del av kritiken från Olof och Anders, tidigare anställda, men vill inte kommentera ärendet i detalj.

“Vi strävar alltid efter att på bäst möjliga sätt ta hand om och göra både våra veteraner och kunder nöjda. Vi ser ingen anledning att diskutera uppdrag offentligt, men vad gäller detta specifika ärende så har vi inte en samsyn kring vad som har ägt rum”, skriver han i ett mejlsvar.

Här menar Anders att du har uttryckt att anställda solidariskt ska täcka upp för förlusten som blivit på jobbet. Stämmer detta?

“Våra veteraner får alltid betalt för sina arbetade timmar. Veterankraft tar alltid fullt ansvar vid eventuella reklamationer eller missförstånd och står för den kostnaden”, skriver Göran Lind.

Vad ligger bakom kravet på arbetskläderna. Står det i avtalet att arbetskläder ska lämnas tillbaka?

“I Veterankrafts maskinpark finns arbetskläder som får användas vid uppdrag. När uppdraget är färdigställt lämnas sakerna tillbaka. Det gäller såväl snöslungor, gräsklippare som våra arbetsjackor. Vi använder oss av kollektivavtal och följer de arbetsregler och försäkringar som avtalen säger”.

Powered by Labrador CMS