Pensionärerna Olof och Anders tog anställning hos Veterankraft i juni förra året. Nu ångrar de beslutet. “Vi har hela tiden fått kämpa för att få ut rätt lön”, säger Olof.

Jobbade extra som pensionärer – krävdes på använda arbetskläder: “Man blir bara förbannad”

ÖSTERSUND (JT) De fick vänta på rätt lön i flera månader och krävdes sedan på använda arbetskläder. Extrajobbet som pensionärer blev inte det Olof och Anders hade tänkt sig. – Det är bedrövligt hur det här företaget behandlar pensionärer, säger Olof.

Publicerad Senast uppdaterad

Olof och Anders, som egentligen heter något annat, är både pensionärer och boende i länet. I början av juni tog de anställning hos Veterankraft. Ett av flera företag som har vuxit fram under de senaste åren, och som riktar sig mot pensionärer.

Olof och Anders tog en mängd olika uppdrag; allt från byggprojekt till snöskottning. Men det var när lönen skulle börja betalas ut som det blev problem.

– Den första lönen fick vi i juli och då skulle vi ha fått 19 000 kronor enligt den tid vi hade rapporterat in, men vi fick ut 13 000 kronor. På nästa lön i augusti fick vi avdrag för förskott som chefen påstått att han betalat ut, säger Anders.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS