Vet kommunen vad man vill?

När man läser att Reko-ringen tvingas bort från Stortorget på grund av kommunens ändrade regler för parkering, blir man allvarligt bekymrad.

Vill inte kommunen att Stortorget skall leva? Vill inte kommunen att vi skall köra mindre bil, för att handla? Vill inte kommunen underlätta för ett smart sätt att handla från lokala matproducenter?

Är svaret nej på alla dessa frågor, är det självklart helt logiskt att skicka ut Reko-ringen utanför staden.

Men så låter det faktiskt inte när politiker uttalar sig om stadens utveckling. Men då så, se till att det blir som politikerna vill och se till att klåfingriga tjänstemän inte åstadkommer rakt motsatt inriktning!

Apropå klåfingrighet, så utfärdar kommunen krav på p-avgifter på många p-platser i stadens utkanter, där det skulle fungera utmärkt med gratis parkering, utan att man behöver göda ett privat parkeringsbolag, som jagar kommunmedborgarna på deras pengar.

Ett exempel är den stora parkeringen vid Solliden, vars betalfunktion varit avställd hela sommaren, för att man skall gå över till ett nytt betalsystem. Varför då? Det har ju fungerat utmärkt hela sommaren, och gott om lediga platser ändå. Samtidigt har gatorna i närområdet inte haft problem med parkerade bilar, som försvårat framkomlighet och trafiksäkerhet.

Det kanske är dags för kommunen att rationalisera verksamheten och minska antalet tjänster, som uppenbarligen har för lite att göra.

Sten Bredberg

Fotnot: Sedan den här debattartikeln skrivits har Destination Östersund gått in och hjälpt till med avgiften, vilket gjort att Reko-ringen nu kan använda Stortorget.

Powered by Labrador CMS