Vänsterpartiet vill utveckla Krokom

Krokom är en kommun som växer och utvecklas. Allt fler ser en framtid i Krokom för sig och sina barn. Vi vill att fler får den möjligheten genom att satsa på fler bostäder, förskolor, skolor, kultur och äldreomsorg och allt annat som behövs i ett väl fungerande samhälle för alla.

Krokom har goda förutsättningar för att bli en jämlik och hållbar kommun. Ändå finns det stora ojämlikheter i hur länge du exempelvis lever baserat på var du bor, vilket kön du har, vilka dina föräldrar är och ifall du har någon psykisk eller fysisk funktionsnedsättning. Ett jämlikt samhälle är inte bara det etiskt rätta utan, visar forskning, även ett samhälle där alla mår som bäst. Jämlikhet främjar också innovation och hållbar utveckling både i den privata och offentliga sektorn.

Krokom behöver fortsätta att växa för att nå befolkningsmålet på 17 000 invånare år 2030. Då behövs fler bostäder och framför allt hyresrätter för att kunna uppnå tillväxtmålen. Det är viktigt att både de som bor här och de som vill flytta hit har möjlighet till bostad till rimlig hyra.

De närmaste åren står Krokom i likhet med andra kommuner i Sverige inför stora pensionsavgångar och alltså måste vi bli fler. Ett växande Krokom kräver också satsningar på skola, vård, omsorg, infrastruktur, kultur- och fritid, miljöarbete, med mera. Du ska kunna veta att i Krokoms kommun får dina barn en bra skolgång, du ska veta att den vård du får är av hög kvalitet och du ska veta att när du blir äldre får du den omsorg du har rätt till.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS