Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK) tror på en inkluderande kyrka – en kyrka som strävar efter att spraka i regnbågens färger

I Svenska kyrkan finns barnkonsekvensanalysen. Den innebär att alla beslut som fattas ska ses genom barn och ungas ögon.

Svenska kyrkan är uppmanad att se vilka konsekvenser varje enskilt beslut har för kommande generationer. Det perspektivet genomsyrar allt som görs – vilka verksamheter kyrkan satsar på, vilka uttryck dessa tar sig, hur kyrkan talar och agerar, vad kyrkan visar och signalerar.

Ett medvetet hbtqi-arbete går hand i hand med barnkonsekvensanalysen. Det ger kommande generationer möjligheten att ta plats med hela sig – oavsett vem du älskar eller vilket pronomen du bär. Ett tydligt och klart regnbågsperspektiv är nödvändigt för att skapa en kyrka som är trovärdig, som visar att varje människa är älskad, att varje människa ryms. 

Ett hbtqi-inriktat arbete strävar inte endast efter att inkludera samkönad kärlek utan omfamnar också varje människas rätt att identifiera sig själv. Svenska kyrkan har vigt samkönade par sedan 2009. Det är ett viktigt beslut som skänker stolthet och som manifesteras i orden: Störst av allt är kärleken. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS