Under måndagen körde ett av arbetsfordonen fast i snöslasket som bildats uppe på kärnisen alldeles nära påfarten från Sunnesidan. 
- Det går inte att ploga som det ser ut nu, berättar Alexander Lindholm distriktschef för Trafikverkets färjerederi i Jämtland.
Under måndagen körde ett av arbetsfordonen fast i snöslasket som bildats uppe på kärnisen alldeles nära påfarten från Sunnesidan. - Det går inte att ploga som det ser ut nu, berättar Alexander Lindholm distriktschef för Trafikverkets färjerederi i Jämtland.

Arbetet med isvägen Vällviken-Sunne hindras av snöslask

Trafikverket har problem att anlägga isvägen mellan Sunne och Vällviken. Under måndagen körde ett av arbetsfordonen fast i snöslasket som bildats uppe på kärnisen på Sunnesidan.

Publicerad

- Det går inte att ploga som det ser ut nu. Man kan enkelt förklara det med att det bildas lite av en dubbel is uppe på kärnisen. Det är snösörja som vi fastnar i när vi försöker att ploga, berättar Alexander Lindholm distriktschef för Trafikverkets färjerederi i Jämtland.

Men hur ska ni nu få till isvägen över Vällviken-Sunne?

- Det enda vi kan göra nu är att köra scooter med rulle bakom och platta till.

Att köra fram och åter med skotern. Sedan får vi köra med en tung triangel för att riva till det. Vi måste få ner kyla i slasket som bildas uppe på kärnisen och få allt att frysa ihop, förklarar Alexander.

Hur tjock är isen i nuläget?

- Runt 20 cm och vi kan gå ut med våra fordon men det fungerar inte att ploga som det ser ut nu, berättar Alexander Lindholm distriktschef för Trafikverkets färjerederi i Jämtland.

Powered by Labrador CMS