Zlatan säger nej till vindkraft i Offerdal

Publicerad

Fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic  återvänder till landslaget men det finns också en plats han ofta återvänder till: västra Offerdal. Nu har han engagerat sig i den stora debatten om den planerade vindkraftsindustrin i Offerdal. Efter en timme hade inlägget på kontoto över 2 500 gilla-markeringar. Några av kommentarerna lyder. "Tack, förstör inte Jämtlands fina natur" samt "Håller med dig Zlatan. Nackdelen med vindkraften är det enorma footprint som krävs., "Förståndigt och klokt Zlatan. Stor eloge för din föredömlighet och mod som otroligt nog är större utanför fotbollsplanen än vad du levererat i över 20 år på högsta världsnivå. Respekt!".

Det verkar som att Zlatan trivs gott i den jämtländska fjällvärlden, så bra att han alltså nu engagerat sig i den stora konfliktfyllda debatten om vindkraftsindustrin. På sin Twitter skriver han idag: ”Det som fått mig att investera och vara i Offerdal är en storslagen fjällnära natur. Jag ifrågasätter klokskapen i att förstöra denna fina natur med en storskalig vindkraftsindustri.”

Om den blir av, blir den en av Sveriges största vindkraftsindustrier och sträcker sig över Njaarke samebys viktiga vinterbetesland. Bakom planerna står Affloardal Energi.

För ett år sedan var Jämtlands tidning först med att berätta att fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic köpt mer mark - ett stort fjäll- och skogsskifte på cirka 1 000 hektar. Affären gjorde upp mellan honom och Persson Invest. Han var då redan ägare till en jaktfastighet i samma område vid Tvärådalen, då han har ett stort intresse för jakt och fiske. Rykten säger också att Zlatan trivs så bra i Offerdal att han har planer för att utveckla sin anläggning i området.

Zlatan Ibrahimovic äger också ett fritidshus i Åre/Björnen.

KARIN BÅNGMAN OCH LOTTE MJÖBERG

Powered by Labrador CMS