Bosse Svensson, kommunalråd (C) i Östersund.
Bosse Svensson, kommunalråd (C) i Östersund.

Östersunds kommun polisanmäler förra kommunalrådet AnnSofie Andersson

På fredagen beslutade styrelsen i Rådhus AB att polisanmäla AnnSofie Andersson för misstänkt brott mot sekretesslagen och trolöshet mot huvudman.

Publicerad

Beslut var enhälligt, säger kommunalrådet Bosse Svensson (C). Det togs efter att juristen som anlitats gjort sin föredragning.

De allvarliga anklagelser som nu riktas mot förra kommunalrådet Ann-Sofie Andersson kommer från förundersökningen till mutåtalet som väckts mot Daniel Kindberg och några andra. Där finns redogjort för polisens hemliga avlyssning av samtal som visar att AnnSofie Andersson avslöjat hemligstämplad information för Daniel Kindberg. Det rör bland annat hur Östersundshem avsåg att agera efter att polisen misstänkte Kindberg för grov ekonomisk brottslighet. Informationen kan ha gynnat Kindberg och skadat både Östersunds kommun och Östersundshem, anser Bosse Svensson.

Men det kan vara värre än så, befarar han, eftersom det inte är känt om AnnSofie Andersson läckt hemlig information till Kindberg även i andra ärenden.

Därför vill Rådhus AB att rättsvårdande myndigheter tar ett helhetsgrepp på allt det förundersökningsmaterial som rör brottsmisstankar mot Kindberg.

– Jag antar att det har gjorts fler telefonavlyssningar på Kindbergs samtal. Det är viktigt att klarlägga allt som Annsofie Andersson kan ha delat med sig av utan att ha rätt till det.

Jämtlands Tidning söker AnnSofieAndersson för en kommentar.

Powered by Labrador CMS