Martin Söderström, tillväxtchef på Åre kommun, håller på att omorganisera kommunens turistinformation. Till sommaren ska en ny turistinformation vara på plats.
Martin Söderström, tillväxtchef på Åre kommun, håller på att omorganisera kommunens turistinformation. Till sommaren ska en ny turistinformation vara på plats.

Turistbyrån i stationshuset stängs

ÅRE (JT) Åres fysiska turistbyrå som ligger i stationshuset i Åre by kommer att stängas efter den här vintersäsongen. Förändringen påverkar inte personalen mer än att de kommer att arbeta på ett nytt sätt i framtiden- mer digitalt.

Turistbyrån i Åre har legat i stationshuset och varit i gång i sin nuvarande form sedan 2012, men nu har kommunen beslutat att den ska stängas. Människors beteende har förändrats. Trots fler turister i kommunen är det allt färre av dessa som besöker den fysiska turistbyrån.

– Internet och digitaliseringen har förändrat människors vanor och hur de hämtar information och därför behöver vi ändra vår verksamhet för att möta nya behov, säger Martin Söderström, tillväxtchef på Åre kommun.

Trots att den fysiska turistbyrån stängs efter säsongen så uppger kommunen att det även fortsättningsvis kommer att finnas en ”auktoriserad turistinformation.Att man nu arbetar aktivt för att nyttja de lösningar som skapar mest värde för besökarna och besöksnäringen.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 4 mån

99 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS