Martin Söderström, tillväxtchef på Åre kommun, håller på att omorganisera kommunens turistinformation. Till sommaren ska en ny turistinformation vara på plats.
Martin Söderström, tillväxtchef på Åre kommun, håller på att omorganisera kommunens turistinformation. Till sommaren ska en ny turistinformation vara på plats.

Turistbyrån i stationshuset stängs

ÅRE (JT) Åres fysiska turistbyrå som ligger i stationshuset i Åre by kommer att stängas efter den här vintersäsongen. Förändringen påverkar inte personalen mer än att de kommer att arbeta på ett nytt sätt i framtiden- mer digitalt.

Turistbyrån i Åre har legat i stationshuset och varit i gång i sin nuvarande form sedan 2012, men nu har kommunen beslutat att den ska stängas. Människors beteende har förändrats. Trots fler turister i kommunen är det allt färre av dessa som besöker den fysiska turistbyrån.

– Internet och digitaliseringen har förändrat människors vanor och hur de hämtar information och därför behöver vi ändra vår verksamhet för att möta nya behov, säger Martin Söderström, tillväxtchef på Åre kommun.

Trots att den fysiska turistbyrån stängs efter säsongen så uppger kommunen att det även fortsättningsvis kommer att finnas en ”auktoriserad turistinformation.Att man nu arbetar aktivt för att nyttja de lösningar som skapar mest värde för besökarna och besöksnäringen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS