Familjen Skjønberg från Trondheim har en stuga i Storlien och dit kom de igår kväll. Idag hade de tagit sig en tur till Åre för att handla. Bland annat blev det lite godis, för det är billigare här. På kvällen skulle det bli god mat och mys i stugan. De säger: –Vi var här en kort sväng i somras, men sedan stängde ju gränsen igen tråkigt nog. Så det är verkligen ”artut” att äntligen kunna få åka hit igen! Vi norrmän har en lång tradition av att fara till Sverige och gränshandeln är väldigt fint ordnad för oss. Vi själva älskar att gå på tur här, som Jämtlandstriangeln och Blåhammaren.

Norgefest på Åres gator

ÅRE (JT) ”Vad är det som händer, så här mycket folk är det aldrig annars”, sa ett butiksbiträde i Åre på lördagen. Det var innan hon förstod att det var norrmännen som anlänt i mängd.

Publicerad

Stadsbilden förändrades fullständigt i Åre by och alla som Jämtlands Tidning talade med, var överlyckliga att få vara i Sverige igen. Det är Trøndelag fylke som nu håller höstlov för skolorna.

De två familjerna Nielsen och Zeiner bor i Steinkjer i Trøndelag. De hade rest hit tillsammans och säger: Det tar ungefär en timme och 45 minuter att köra hit och vi ska vara här hela helgen. Vi bor på Airbnb och tycker verkligen att det är ”kjempekoseligt” att vara här igen. Men det är inte lika billigt för oss norrmän här längre märker vi, priserna verkar ha gått upp rejält i Sverige under pandemin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS