Mobila trygghetslarm gör att de äldre kan vara utomhus och mer aktiva, samtidigt som de är trygga med att kunna larma hemtjänsten om något skulle hända. Foto: Åre kommun
Mobila trygghetslarm gör att de äldre kan vara utomhus och mer aktiva, samtidigt som de är trygga med att kunna larma hemtjänsten om något skulle hända. Foto: Åre kommun

Åres hemvård blir testpilot för mobila larm

ÅRE (JT) Med start i september inför Åre kommuns hemvård ett test av mobila trygghetslarm. De nya larmen ska testas till mars nästa år och sedan utvärderas.

Skillnaden mellan ett mobilt trygghetslarm och ett stationärt är att de mobila larmen också fungerar utanför hemmet, vilket ökar friheten för de äldre.

”Mobila larm ökar aktivitet, självständighet och trygghet för den enskilde och dess anhöriga. Enheten bärs av brukaren och positionen hittas med hjälp av satelliter och GSM-master,” skriver Åres hemvård på sin hemsida. Under testperioden kommer det att finnas tio mobila trygghetslarm i kommunen.

Test av mobila trygghetslarm kommer inte kunna genomföras på platser där det inte finns mobiltäckning. För att få tillgång till ett larm gör anhöriga eller brukaren en ansökan hos kommunens biståndshandläggare. Under testperioden kommer det inte att kosta något att använda det mobila trygghetslarmet. Om testet faller väl ut och mobila trygghetslarm införs efter testperioden blir det en betalningstjänst för brukaren.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS