Mobila trygghetslarm gör att de äldre kan vara utomhus och mer aktiva, samtidigt som de är trygga med att kunna larma hemtjänsten om något skulle hända. Foto: Åre kommun
Mobila trygghetslarm gör att de äldre kan vara utomhus och mer aktiva, samtidigt som de är trygga med att kunna larma hemtjänsten om något skulle hända. Foto: Åre kommun

Åres hemvård blir testpilot för mobila larm

ÅRE (JT) Med start i september inför Åre kommuns hemvård ett test av mobila trygghetslarm. De nya larmen ska testas till mars nästa år och sedan utvärderas.

Skillnaden mellan ett mobilt trygghetslarm och ett stationärt är att de mobila larmen också fungerar utanför hemmet, vilket ökar friheten för de äldre.

”Mobila larm ökar aktivitet, självständighet och trygghet för den enskilde och dess anhöriga. Enheten bärs av brukaren och positionen hittas med hjälp av satelliter och GSM-master,” skriver Åres hemvård på sin hemsida. Under testperioden kommer det att finnas tio mobila trygghetslarm i kommunen.

Test av mobila trygghetslarm kommer inte kunna genomföras på platser där det inte finns mobiltäckning. För att få tillgång till ett larm gör anhöriga eller brukaren en ansökan hos kommunens biståndshandläggare. Under testperioden kommer det inte att kosta något att använda det mobila trygghetslarmet. Om testet faller väl ut och mobila trygghetslarm införs efter testperioden blir det en betalningstjänst för brukaren.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS