Tillsammans för en trygg och härlig Storsjöyra

Äntligen är Storsjöyran tillbaka! En av Östersundssommarens höjdpunkter. Du som vuxen har en viktig roll att bidra till en lugn Yra utan problem orsakade av alkohol och andra droger.

Låt oss tillsammans se till att Storsjöyran blir en positiv upplevelse där musik och glädje får stå i fokus- speciellt för våra ungdomar.

Storsjöyran ska vara en festival där härliga minnen skapas och inte ett tillfälle där ungdomar råkar ut för alkoholrelaterade olyckor, tappar bort saker eller gör något annat de ångrar dagen efter.

Hur du som vuxen agerar och vad du säger har stor betydelse för hur ungdomar i din närhet förhåller sig till alkohol. Forskning visar att barn som vet att deras föräldrar inte accepterar alkohol före 18 års ålder gör senare alkoholdebut och dricker mindre.

Vi vet också att de flesta unga avstår alkohol om de inte får det från någon de känner. Även här har du som förälder stor betydelse och i Jämtlands län väljer de flesta föräldrar att inte förse sin tonåring med alkohol. Fortsätt så, det gör skillnad! Prata gärna med äldre syskon och kompisar som umgås med din tonåring om varför du inte vill att de köper ut alkohol. Kom ihåg att det inte bara är olämpligt att köpa ut det är även olagligt.

Tänk också på att ditt ställningstagande kring ungdomars konsumtion av alkohol och andra droger är oerhört viktigt, liksom hur du själv är som förebild ute i vimlet.

Låt årets yra bli positiv och härlig upplevelse. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Välkomna till Östersund och Storsjöyran!

Ellen Kristiansson, utvecklingsstrateg Östersunds kommun
Magnus Eriksson, Storsjöyran
Maria Könberg, kommunpolis Lokalpolisområde Östersund

Powered by Labrador CMS