Telia och koppartråden

I Västra Kall klippte Telia koppartråden i april 2018. Vi skulle då få fast telefoni via mobilnätet i stället. Den fasta telefonen skulle ta emot signaler via luften. Ungefär som en mobiltelefon gör. Dessutom skulle det bli billigare.

Vi betalade kr 165/mån och det nya skulle bara kosta 99:-/mån. Nu var det så att mottagning för detta nya fungerade inte för alla som hade vanlig telefoni. Sorry sa Telia koppartråden var klippt och vi var fria att säga nej tack till ett abonnemang som inte fungerade. Och utan uppsägningstid dessutom!!

Nu hör jag på radion att Telia skall uppgradera sitt nät så det förbered bla för 5G-teknik. Då kommer vissa inom Åre kommun, dit Kall hör, att förlora uppkoppling till mobilnätet. Det verkar som det är vi som fått fast mobiltelefoni som ska betala. From 1 oktober har vi fått kostnaden höjd med 150%. Du läser rätt etthundrafemtio procent! KPI som mäter hur priserna förändrats har under denna tid ökat med 5 %.

Nu är det på tiden att Telia dels använder de statliga pengar som finns och som kommer samt sina egna så att Västra Kall dvs Sundet, Anjan och Skäckerfjällen får en telefoni och ett bredband som tjänar de bofasta, de fritidsboende och den allt ökande turismen.

Alla vill kunna delta i samhällets utveckling även om man råkar bo vid vägs ände. Vi får många exportmiljoner av den trafik som går över gränsen. Men de som kör har ännu ingen mobiltäckning. Ändra på detta Telia! Använd något av de miljarder ni tjänar på oss för att Anjan/Skäckerfjällen med omgivning i Kall skall få kommunikation som rimmar med vad Ygeman talar om. Bredband 100Mb som minst.

Sören Monvall

Powered by Labrador CMS