Telia och koppartråden

I Västra Kall klippte Telia koppartråden i april 2018. Vi skulle då få fast telefoni via mobilnätet i stället. Den fasta telefonen skulle ta emot signaler via luften. Ungefär som en mobiltelefon gör. Dessutom skulle det bli billigare.

Vi betalade kr 165/mån och det nya skulle bara kosta 99:-/mån. Nu var det så att mottagning för detta nya fungerade inte för alla som hade vanlig telefoni. Sorry sa Telia koppartråden var klippt och vi var fria att säga nej tack till ett abonnemang som inte fungerade. Och utan uppsägningstid dessutom!!

Nu hör jag på radion att Telia skall uppgradera sitt nät så det förbered bla för 5G-teknik. Då kommer vissa inom Åre kommun, dit Kall hör, att förlora uppkoppling till mobilnätet. Det verkar som det är vi som fått fast mobiltelefoni som ska betala. From 1 oktober har vi fått kostnaden höjd med 150%. Du läser rätt etthundrafemtio procent! KPI som mäter hur priserna förändrats har under denna tid ökat med 5 %.

Nu är det på tiden att Telia dels använder de statliga pengar som finns och som kommer samt sina egna så att Västra Kall dvs Sundet, Anjan och Skäckerfjällen får en telefoni och ett bredband som tjänar de bofasta, de fritidsboende och den allt ökande turismen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS