Täby Slalomklubb tränade i Tänndalen torsdag till söndag. Från vänster: Astrid Forsell, Telma Björkvall, Teo Väärälä, Signe Johanson, Axel Hansen, Knut Bringby, Valter Warnander, Villiam Kjellberg, Gustav Berg och Jonatan Nettelblad.

Först i länet – Tänndalens backar har öppnat

HÄRJEDALEN (JT) På torsdagen öppnade Tänndalen sin huvudnedfart. Flera slalomklubbar och ett skidgymnasium tränade där under torsdagen och fredagen. Till helgen är allmänheten välkommen.
– Det är otroligt bra här. Det bästa tänkbara underlaget så här års, jublar Casper Stein tränare för Trondheims klubben, Freidig Alpin som kommit till Tänndalen för att träna över veckoslutet.

Publicerad

– Vi har redan 30 dagar på skidor i höst, vi har varit till Juvasshytta ett par gånger redan, säger Stein och vänder sig till sportchefen Nike Bent för att diskutera upplägget under dagen. Klubbarna turas om att träna i backen, två timmar åt gången.

Jag frågar tre ungdomar från Täby slalomklubb om de vill vara med på bild och helt plötsligt står där tio glada killar och tjejer från Stockholmsklubben.

Det har gått bra idag men det är lite hårt i backen, fast på ett bra sätt, säger Jonatan Nettelblad som delvis bor i Åre, för att kunna åka mer skidor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS