LEDARE

Tack P4 för att ni skjuter en hel yrkeskår i sank

Är Jämtlands Tidnings prenumeranter missnöjda säger de upp sin prenumeration. Hur missnöjd jag och alla andra är så får vi ändå betala en femma om dagen på skattsedeln för eländet som vi får höra från P4 Jämtland.

Eller obegränsat med debilt och infantilt kostar bara en femma om dagen

Jag har haft synpunkter på P4 Jämtland tidigare.

En del tycker väl att jag ska skita i vad P4 håller på med och bry mig om mitt eget.

Nu är det inte riktigt så.

Är Jämtlands Tidnings prenumeranter missnöjda säger de upp sin prenumeration.

Hur missnöjd jag och alla andra är så får vi ändå betala en femma om dagen på skattsedeln för eländet som vi får höra från P4 Jämtland.

Då säger nästa att det finns en avstängningsknapp!

Helt rätt.

Men då har vi nästa problem, händer det något i samhället så är P4 Jämtland myndigheternas första kanal för att varna oss alla för en överhängande fara!

Och då är det väl bra om vi som bor inom sändningsområdet har radion på?

P4 Jämtlands problem torde vara ett ledningsproblem.

Jag har svårt att förstå att det ska behöva låta så eländigt annars.

Ingen tar helt enkelt tag i frågan och styr upp verksamheten.

Man har bland annat satt ihop kombinationen yngre manlig reporter och något äldre kvinnlig reporter i studion.

En ganska normal kombo.

Problemet är bara att ingen av de två verkar ha kunskap om något eller veta de mest elementära saker, inte ens hur de vanligaste ortsnamnen i länet uttalas!

Och när okunskapen blottas i direktsändning ska det hela skylas över med ett skratt som då också möts med ett skratt av den andre programledaren.

Visst, ett gott skratt förlänger livet men det kan bli för mycket av det goda!

Ibland tror man att man landat i ett naturprogram med ljud från skrattmåsar som slåss om fiskavfall!

Det hela verkar dessutom sprida sig då P4 Jämtland är den enda radiokanal jag hört där en nyhetsuppläsare avbrutit och lämnat studion på grund av att han brustit ut i gapskratt! Vid något tillfälle hade en reporter gylfen öppen vilket ledde till skratt inte bara då utan även dagen efter när det hela dryftades igen i direktsändning.

P4 har en viktig funktion att förmedla nyheter och dessutom i krissituationer varna för olika faror.

När sändningarna mest består av flams och trams undergräver man trovärdigheten på så sätt att lyssnaren inte klart vet, är detta skoj eller allvar?

En frågeställning som överhuvudtaget inte borde komma upp!

Efter att i många år jobbat med både radio och TV är det dessutom obegripligt hur dåligt pålästa reportrarna verkar vara inför intervjuer i direktsändning?

Eller det faktum att man aldrig verkar lyssna på den man intervjuar. Vilket inte alltför sällan visar sig genom att man ställer en fråga om något som intervjupersonen redan svarat på.

Förutom att det låter rent sagt fördjävligt och är oförskämt mot de man intervjuar är det även oprofessionellt och sätter en byfånestämpel på hela journalistkåren!

Hur ska någon kunna lita på en rapportering gjord av någon som varje dag klart visar att man inget kan eller vet och att det egentligen inte heller betyder något, för det går att skratta bort!?

Jämtlands Tidning har länets minsta redaktion och jobbar hårt för att bli bättre och bättre.

P4 Jämtland har länets största redaktion och verkar bara ha ambitionen att hålla ljud i lådan hela tiden. Vilket man för övrigt inte heller lyckas med!

Powered by Labrador CMS