"Det är sysselsättningen som är det viktiga här. Vi är ett aktiebolag men utan direkt vinstsyfte. Det viktiga är att alla medarbetare mår bra och kan jobba efter sin förmåga", säger Isabell Hemmingsson bredvid tejpmaskinen där Piotr Goraczyniski tejpar kabelstammar.

Tio nya jobb när Samhall i Svenstavik ror hem stororder

SVENSTAVIK (JT) Nu är det klart att Samhall i Svenstavik får en del i en mångmiljonorder. Företaget ska under de närmaste åtta åren producera kablage till Volvo personbilar.

Publicerad Senast uppdaterad

Idag arbetar drygt 50 personer vid Samhall i Svenstavik och den nya produktionen innebär att personalen utökas med 10 anställda.
– Det är fantastiskt
att vi har fått montaget av kablage till Volvo hit till Svenstavik, säger en nöjd Peter Henriksson, platschef på Samhall i Svenstavik, på telefon. Han jobbar hemifrån när JT gästar och produktionsgruppchef Isabel Hemmingsson guidar runt i Samhalls lokaler på Fabriksvägen i Svenstavik.

– Jag är faktiskt uppväxt ett stenkast härifrån, på samma gata, berättar Isabell när jag frågar hur hon hamnat på Samhall. Via en lång rad olika jobb, inom turism, som byggnadssnickare och även i skolans värld, fick hon jobbet som bland annat innebär att guida medarbetarna i deras utveckling. Det är Samhall i Söderhamn som har lagt ut kabelmonteringen till enheten i Svenstavik.

– Vi åkte till Söderhamn för att utbilda oss i maj och de som jobbade där berättade att de hyrbilar vi åkte i hade nästan samma kablage som det vi nu tillverkar, nämner hon.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS