- I detta kök har vi fått ta ner alla skåp och sanera väggen bakom. Men de flesta av skåpen klarade sig och återanvänds, förklarar Sven-Eric Freskgård.
- I detta kök har vi fått ta ner alla skåp och sanera väggen bakom. Men de flesta av skåpen klarade sig och återanvänds, förklarar Sven-Eric Freskgård.

Inflyttning på Violvägen första maj

Första maj kan de första hyresgästerna återvända till sina lägenheter på Violvägen 2 i Svenstavik. Det var den nionde augusti i fjol som fastigheten eldhärjades och sedan dess har den sanerats och renoveringen är i full gång.

Publicerad

- Vi håller tidplanen, arbetet fortskrider precis som det är tänkt, säger Richard Grubb, fastighetschef på Bergshyreshus AB.

C ingången på Violvägen 2 kommer att vara inflyttningsklar redan den första maj och B ingång beräknas vara redo att åter bebos i början av juli.

- Vi har brist på bostäder i centrala Svenstavik och Myrviken. Det är skönt att de boende kan börja återvända om en och en halv månad, det frigör andra lägenheter i sin tur, förklarar Richard.

Är det de som bodde i fastigheten innan branden som återvänder?

- Vi erbjuder de som bodde där tidigare att i första hand få tillbaka sina lägenheter, säger Richard.

När JT besöker Violvägen 2 är det projektledaren Sven-Eric Freskgård som guidar.

- När vi kom in och började renovera upptäcktes att det runnit släckvatten från taket längs med innerväggen och ända ner hit i detta kök som i sak var längst bort från den eldhärjade delen. Här har vi fått ta ner alla skåp och sanera väggen bakom, förklarar Sven-Eric.

På toaletten intill visar han var man rivit upp en hel vägg för att rengöra från fukt och mögel.

- Man måste öppna upp och kolla allt inne i väggarna. Det får inte finnas kvar fukt eller kolrester, menar han.

Sven-Eric visar även den mest eldhärjade trappuppgången där stammar och all el byts ut.

- Här har betongen slipats ner ett par millimeter och det kommer dröja ett bra tag innan det blir återuppbyggt i denna del. Alla innerväggar ska byggas, här är det som att bygga från början, förklarar Sven-Eric Freskgård.

När är huset på Violvägen 2 helt återställt?

- Allt har ju gått väldigt bra med B och C medans A ingången, där det brann som mest, där kan vi idag inte säga när inflyttning kommer att ske, berättar Richard.

Hur är känslan i nuläget?

- Just nu känns det bra att allt går enligt planen, med första inflyttningen inom kort, säger Richard Grubb, fastighetschef på Bergshyreshus AB.

Powered by Labrador CMS