Kurt Jonsson har velat ha tillbaka ett övergångsställe vid sin Ica-butik.
Kurt Jonsson har velat ha tillbaka ett övergångsställe vid sin Ica-butik.

Icahandlaren i Svenstavik fälld för skadegörelse

Icahandlaren Kurt Jonsson i Svenstavik fälldes för skadegörelse vid Östersunds Tingsrätt under torsdagseftermiddagen. Straffet blev villkorlig dom, med 30 gånger 400 kr i dagsböter.

Publicerad

Därutöver tilldömdes en skadeståndsersättning till Trafikverket för sanering av Centrumvägen i Svenstavik på 21.333 kronor plus ränta dessutom ska 800 kr betalas i avgift till brottsofferfonden, totalt 34.133 kronor utan räntan.

- Det känns som jag kan börja att jobba mera fokuserat på att gå den rätta vägen och med sakliga grunder ska vi få tillbaka våra övergångsställen i Svenstaviks centrum. Denna protest är ett avslutat kapitel i livet, säger Kurt Jonsson som är lättad efter rättegången och det förkunnade domslutet. - Jag slapp undan fängelse och det är skönt, menar Kurt.

Det var det den 29 september i fjol som Kurt tog saken i egna händer och målade dit ett borttaget övergångsställe i centrala Svenstavik som en protest emot Trafikverkets beslut att ta bort två av tre övergångsställen i centrala Svenstavik.

Powered by Labrador CMS