Angående debaclet om den ruttnande Björnen i Sveg

Ett alternativ istället för att renovera en rutten björn; Kontakta Gävle - där vet man hur att skapa uppseende och få rubriker, halmbocken, som blir riksintressen varje år.

Tänd eld på det ruttna skalet! Och spara 550.000 som rivningen är kalkylerad till. Argument för att köpa tomten för 35.000 och bygga offentliga toaletter (!) är att ta över kommunens ansvar och skyldighet.

Låt kommunen komma fram med förslag på hur tomten kan användas.  Utgångspunkt att ge en ambition och en vision vad kommunen och dess styrande politiker vill med Härjedalen. Den bild man vill skapa för invånare, turister och locka eventuella nya medborgare.

Kommunen missade och tog inte den chans som uppstod att använda Tingshuset till att göra ett museum för Henning Mankell. Det hade satt Sveg på kartan och blivit en lockelse för turism. 

Vad gäller att förknippa Sveg med en rutten björn för vykort - är synnerligen pinsamt, speciellt som bakgrunden är en - kyrkogård.  Uppmärksamma istället alla dessa fantastiska foton som läggs ut på Internet av Boende i Härjedalen, med motiv av natur och djur av mycket hög klass, använd dessa bilder att sprida Härjedalens rika innehåll, låt kommunen stå för notan för dom vykorten och dessa positiva bilder för ett levande landskap.

Hans Rooth, fotograf och f.d. Svegsbo.

Powered by Labrador CMS