Skolsköterskan Agneta Josefsson vid Hansåkersskolan i Stugun.
Skolsköterskan Agneta Josefsson vid Hansåkersskolan i Stugun.

Grundskoleelever i Ragunda fick testa sig för covid – få utnyttjade tillfället

Under fyra dagar har samtliga elever på högstadiet i Stugun och Hammarstrand fått chansen att coronatesta sig. Först var det Anders Olofskolan i Hammarstrand där sjuan till nian erbjöds att testa sig, i Stugun var det åttan och niorna som fick sin test genomförd.

Publicerad

Vid Hansåkersskolan i Stugun var det sköterskan Agneta Josefsson som testade eleverna och när JT besökte skolan på torsdagen och träffade Agneta så berättade hon att det var få elever som kom.

-Det var endast två av de drygt tjugotalet elever som kom i dag, men det kan bero på att det blev något fel med bokningen så det kan hända att det kommer några fler i morgon.

Men bland lärarna har det varit bättre uppslutning.

-Här är det så gott som alla på högstadiet som testat sig och det är ju bra.

Vet du hur lång tid det tar innan svar på testerna kommer?

-Hur lång tid det tar för eleverna och lärarna innan svar kommer vet jag faktiskt inte, men för privatperson tar det ju bara ett dygn så vi kan väl förvänta oss ett svar ganska omgående.

Att det endast var två elever som testade sig i dag, har du hört om någon anledning till varför inte fler vill testa sig?

-Nä tyvärr har jag inte hunnit prata med någon elev om det, det har jag inte och det här är ju en frivillig test så skälen till det kan ju vara olika, berättar Agneta Josefsson.

Vid Anders Olofskolan i Hammarstrand var det sköterskan Barbro Amrén som utförde testerna, och även här var det en liten uppslutning. Av skolans 121 elever på högstadiet var det ett drygt tjugotal elever som testade sig, och ett fåtal av lärarna.

Tyvärr var det ingen av skolornas elever som ville eller kunde uttala sig då det råder sekretess kring intervjuer annat än med förälders godkännande.

Powered by Labrador CMS