Strömsunds Köpmannaförening tillsammans med Coop-anställda har anordnat paraden i år.

Första påskparaden på två år lockade hundratals i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Efter två pandemiår var det äntligen dags för Strömsunds traditionella påskparad som anordnas av Strömsunds Köpmannaförening. I år deltog 221 utklädda påskfigurer.

Publicerad

Lucas, Agneta och Tova tar igen sig efter paraden med varsin välförtjänt glass som är barnens favorit.

På paviljongens avsats på torget i Strömsund sitter syskonen Tova och Lucas Oscarsson. De tar igen sig med varsin glass, vilket är något av en kapptävling i den gassande aprilsolen som smälter allt i sin väg. Syskonen har just deltagit i den årliga påskparaden för första gången. Sist den gick av stapeln var 2019. Storasyster Tova, som är tre år, håller fram ett halvätet hallongodis. Det bästa med påsken är att få leta påskägg och äta massa god mat, tycker familjen.

– Vi kommer definitivt att gå påskparaden igen, säger mamma Agneta.

Intill leker ett annat syskonpar, Wilma, sju år, och Alice, tre år, från Luleå. De ska gå sin alldeles egna påskparad.

Första påskparaden på två år lockade hundratals Förskoleavdelningen Grottan var utklädda till kaniner och vann 500 kronor.

– Vi missförstod tiden så vi missade paraden, säger farmor, som är Strömsundsbo med ett skratt.

Alla som deltog i paraden fick godis, klass 4 A från Hedenvindskolan, som var utklädda till en godispåse, vann kategorin bästa klassen och fick ett pris på 500 kronor. Förskoleavdelningen Grottan, var utklädda till kaniner, och vann 500 kronor för bästa förskoleklass. Bäst utklädda påskfigur vann Tuva Norlén som fick 100 kronor.

Wilma, sju år, och Alice, tre år, tillsammans med mamma Tova. Wilma berättar att hon tränar på att lära sig skriva med hjälp av meningar som “godis är gott”.

Powered by Labrador CMS