Richard Persson, teknisk chef på Strömsunds kommun undersöker alla möjligheter till energieffektivisering av kommunens verksamhet.
Richard Persson, teknisk chef på Strömsunds kommun undersöker alla möjligheter till energieffektivisering av kommunens verksamhet.

Strömsunds kommun sparar energi

STRÖMSUND (JT) Elbesparing står högt på agendan runt om Sverige hos privatpersoner, men också som ett uppdrag från regeringen till landets myndigheter. Koncernledningen i Strömsunds kommun har beslutat att kontakta en energirådgivare som är gemensam för flera kommuner i länet.

Vi har kommit en bra bit på väg redan. Sedan tre år tillbaka har vi bytt gatlysen, så nu återstår bara någon enstaka ort som ska få LED-belysning 2023, säger Richard Persson, teknik- och serviceförvaltningen.

Vi byter också ventilationssystem för är gamla och det blir energisnåla och effektivare system. På vattensidan byter vi pumpar till mer energisnåla. Utrustningen uppdateras hela tiden. Regeringsuppdraget är så nytt, men det ska komma förslag om var verksamheterna kan hitta möjligheter att göra besparingar. Det kan vara beteende hos anställda, att man är noga med att släcka lampor – det är stort som smått. Vi får hjälp av energirådgivaren att hitta energibovarnas största källor. Vi vet att det går åt mycket energi i köken med spisar, fläktar och diskmaskiner. Går det att minska matsvinnet till exempel – det blir en kedja av allting, säger Richard Persson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS