En glad Elisabeth Lindholm jobbar vidare mot extremism efter beskedet om miljoner från Arvsfonden.

Strömsund får 8,2 miljoner för att bekämpa extremism

STRÖMSUND (JT) Kommunen fortsätter sitt arbete mot extremism och gör en satsning på förebyggande arbete. Arvsfonden har beviljat 8,2 miljoner för projektet ”Strömsund mot extremism”.

Publicerad

– Vi är inte särskilt utsatta för extremism hos oss. Vi har jobbat strukturerat under en längre tid men ser att vi behöver göra en satsning på förebyggande arbete för unga personer. I flera år har vi haft samarbete med Flamman Socialt Förebyggande Centrum i Malmö och tanken har växt att hitta en metod som kan användas i glesbygd. Flamman jobbar brett och det görs mycket praktiskt arbete i ett samarbete med både ungdomar och forskare, säger Elisabeth Lindholm, enhetschef Resurscentrum. 

Men hur ska då pengarna (8,2 miljoner från Arvsfonden) användas? 

– I tre år ska vi arbeta med att hitta ett arbetssätt som passar oss här och ta fram material som kan användas i föreningslivet och kommunala verksamheter. Inför ansökan till Arvsfonden har vi haft dialog med flera aktörer och vi kommer att fortsätta arbeta tillsammans med till exempel Strömsunds IF, polisen, gymnasieskolan och Studieförbundet Vuxenskolan. Vi ska testa och utforma studiecirklar, föreläsningar och digitala utbildningar kopplat till värdegrundsfrågor och destruktiva normbrytande beteenden, säger Elisabeth Lindholm. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS