Ann-Louise Hansson fibersamordnare i kommunen konstaterar att Zpyke fick avbryta fiberdragningen på grund av att tillstånd saknades.
Ann-Louise Hansson fibersamordnare i kommunen konstaterar att Zpyke fick avbryta fiberdragningen på grund av att tillstånd saknades.

Strömsund efterskänker 2,5 miljoner i hemligstämplat avtal

STRÖMSUND(JT) Fiberföretaget Spyke som skulle förse Rossön med fiber slipper betala vite på 2,5 miljoner kronor till Strömsunds kommun. När avtalet träffades beslöt sig kommunen att hemligstämpla det. Efter att JT överklagat till kammarrätten blev avtalet offentligt.

Publicerad

Turerna kring utbyggnaden av fibernätet i Rossön har varit många med projektören Zpyke med säte i Jättendal i Hälsingland. Skeenden som Jämtlands tidning redogjort för i ett flertal artiklar under året.

Arbetena med fiberdragningen fick avbrytas sedan det visade sig att Zpyke saknade delar av de tillstånd som krävs hos Trafikverket.

– De hann gräva hälften av de totalt 12000 meter som skulle grävas, säger Ann-Louise Hansson, fibersamordnare i Strömsunds kommun.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS