Stormöte i Vängelskolan där invånarna informerades om fiber. Totalt har 20 anmälningar inkommit och intresset är störst i Vängel.
Stormöte i Vängelskolan där invånarna informerades om fiber. Totalt har 20 anmälningar inkommit och intresset är störst i Vängel.

Stormöte om bredband i Backe – stort intresse bland bybor

BACKE (JT) Open Infra, fiberföretaget som fick 55 miljoner kronor i bidrag av PTS för att bygga fiber på Strömsunds landsbygd, har haft två första stormöten i Backe. När det är klart man kan börja bygga för fiber i byarna kan tätorten äntligen stå på tur.Click to add subtitle

Publicerad

Det var ett 60-tal personer som samlades i Vängelskolan och Fjällsjöskolan under de två stormötena. Open Infra planerar bygga i tolv byar runt Backe: Bofors, Fjällsjösil, Jansjö, Jansjönoret, Litjärnberget, Noret, Norredsta, Silsjönäs, Sunnansjö, Söresta, Tjärnnäset och Vängel. För att bygget ska bli av krävs att 40 procent, 129 hushåll, av de totalt 306 fastigheterna anmäler sig. När minimiantalet är uppnått kan företaget börja planera för fiber i tätorten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS