Stora förändringar väntar i kommunens avfallshantering

STRÖMSUND (JT) Plaståtervinning har blivit en stor fråga för kommunerna som idag skickar 90 procent av den plast som samlas in till förbränning, något som också sker i Strömsunds kommun. Där är dock en utredning på gång som ska undersöka om en större del av plastinsamlingen på återvinnings-centralerna ska kunna gå till återanvändning.

Publicerad

Mindre plast ska brännas! Vi arbetar med en utredning om hur vi kan göra det på ett bättre sätt och hoppas att vi har en lösning till hösten. Det är mycket som måste förberedas som t ex hårda ytor på återvinningscentralen och en annorlunda sortering. Det handlar också om transporter, men vi har kontakt med ett företag i Borås som skulle kunna hantera det insamlade materialet, berättar Helen Löfgren-Larsson, chef för AVA-enheten.

Det är mycket som ska hanteras på enheten för avfall - vatten- och avlopp. Före 2024 måste frågan om alla förpackningar lösas då hanteringen övergår till kommunens ansvar. Den plast som idag samlas in på återvinningsstationerna går till återvinning och det är en vits för hushållen att sortera.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS