Från vänster: Albin Andersson, Roger Eriksson, Christian Forsberg, Christer Johansson, Jonas Andersson, Micke Johansson och Johannes Sjödin.
Från vänster: Albin Andersson, Roger Eriksson, Christian Forsberg, Christer Johansson, Jonas Andersson, Micke Johansson och Johannes Sjödin.

Snöskoter på vatten stort i Backe

BACKE (JT) Ett starkt intresse för sporten, med snöskoter på vatten och för att det är riktigt jäkla kul, gör att ett antal engagerade i föreningen Backe Event anordnar skotertävling på älven i byn.

Publicerad

Att åka skoter på vattnet började för ungefär tjugo år sedan. Då var det uppvisning och bara för nöjes skull. Nu har Backe Event tagit sporten vidare och varje år, första helgen i juli, är det dags för tävlingar på Fjällsjöälven.

Förra året var det 500 människor som rörde sig på området. Vi fick inte ta in fler eftersom det var coronarestriktioner, berättar Roger Eriksson.

Han är en av de åtta personer som råddar med att få allt på plats till helgen. Nyhet för i år är att det kommer ett professionellt speakerbås på plats. Inlånad från det gamla sågverksområdet, där kuren använts som manöverplats för stockar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS