Robin åkte Vasaloppet baklänges och samlade in 600 000 kr till Ukraina

ROSSÖN (JT) En otroligt glad Robin Bryntesson efter den galna idén att ¨åka Vasaloppet baklänges. Sockertoppen IF lyckades med bedriften att samla in 600 000 kronor till Ukraina.

Publicerad

Det ramlar in pengar hela tiden! I min värld är det helt enorma summor. Det är fantastiskt att människor är så otroligt snälla, säger Robin Bryntesson.

Det var full koncentration för bakåtåkaren Robin i spåret och de tre guiderna bildade en bubbla. Taktiken var att guiderna fick ta hand om åskådarna bredvid spåret och ge svar i farten.

Det är helt galet att jag inte föll en enda gång. Det gick förvånansvärt bra och ingenting i utrustningen gick sönder utan vi kunde lunka på. Det är stort tack till min kompis Pål (Jansson) i Rossön) som gjort fästena till skidorna. De var helt jävla grymma. Vi startade i startled 5, mitt i smeten. Hade jag behövt stå och hängt på armarna i en och en halvtimme så hade det varit tungt utan dem. Jag behövde åka startsträckan på ett ben bakåt, och hade betongfäste på det andra. Det var svårt tekniskt, men det gick bra. Jag tror att Pål använde sin heltäckningsmatta och klippte till för att göra fästena och jag kunde ta av betongsfästena när jag stakade över myrarna. Tiden 9 timmar och 30 minuter tycker jag är bra, säger Robin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumerati[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS