Hembygdsföreningen siktar på föryngring.

Rekordmånga besökare när Kägelbanan i Backe invigdes 

BACKE (JT) Frågan var om 27 liter kaffe skulle räcka till när Kägelbanan i Backe skulle invigas efter noggrann och varsam upprustning. Det räckte inte och det blev mycket mer kaffe att koka. Oväntat många besökare kom till Hembygdsgården för att delta i gudstjänst med efterföljande invigning och kruskalas.

Publicerad

– Det är flera år sedan jag såg så många människor, sade Hembygdsföreningens ordförande Eivor Olofsson-Segersten när hon hälsade välkommen. 

– Jag bjuder in framtiden till dåtiden och därför lämnar jag över till en yngre generation och Liva ska klippa bandet in till Kägelbanan och Leon ska få kasta första klotet! 

Hela området kring Hembygdsgården har fått ett ansiktslyft med finansiering från Riksantikvarieämbetet, Länsstyrelsen och Leader 3sam. Kägelbanan, torpet från 1700-talet och bagarsstugan är klara, museibyggnaden återstår att färdigställa. Att Backe en gång var ett Klondyke och ett centrum för skogsbolag från 1850-talet och framåt kunde Örjan Andersson, vice ordförande i Fjällsjö Hembygdsförening berätta om. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS