”Det nya EU-direktivet om förbud att använda blyhagel nära våtmarker gör att vissa äldre bössor inte gåt att använda, de är mindre lämpade för stålhagel
”Det nya EU-direktivet om förbud att använda blyhagel nära våtmarker gör att vissa äldre bössor inte gåt att använda, de är mindre lämpade för stålhagel", säger Roger Johansson.

Nytt EU-direktiv ett blytungt besked

STRÖMSUND (JT) Ett färskt EU-direktiv om att utöka förbudet om att använda blyhagel ger Roger Johansson, som säljer vapen i Strömsund, bekymmer. Han kan inte sälja hagelbössor som blivit obrukbara.

Roger Johansson driver en jakt- och fritidshandel som startade av Jan Backlund 1975.

– Jag är från Svaningen där mamma och pappa drev en ICA-butik. Det bidrog till att jag alltid varit sugen på att driva en egen butik, säger Roger Johansson.

Han berättar att tidigare arbetade han som hårdvaruprogrammerare vid bland annat kraftverk, men när Jan Backlund gick i pension slog han till och köpte butiken vid Näsvägen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS