Sumeth och Aya bakom disken på Café Hjalmarhallen
Sumeth och Aya bakom disken på Café Hjalmarhallen

Nyöppnade Café Hjalmarhallen i Strömsund populärt

Strömsund (JT) När man stiger innanför dörren till lokalen möts man av välkomnande leenden av personalen och en doft av hembakat. Vi är på Café Hjalmarhallen som öppnade i november förra året.

Publicerad

Cafét drivs av tre fantastiskt drivna ungdomar i Allaktivitets regi. Det är Aya Mihyddin, Sandi Habosh och Sumeth Nadee. Idag är det Aya och Sumeth som jobbar. Aya går andra året på Naturprogrammet och Sumeth går första året på Teknikprogrammet på Hjalmar Strömerskolan.

Inte nog med det så jobbar AyaTeknikhuset, ICA Supermarket och ICA Solbacken och inom hemtjänsten. Sandi jobbar på SAGA, OK, ICA och inom hemtjänsten. Vad månde det bli av dessa ungdomar?

Jag frågar lite om deras bakgrund. Aya kom till Strömsund 2017 och är ursprungligen från Syrien. Familjen bodde i Turkiet i 5 år innan de kom till Sverige. Pappan bodde i Strömsund först och sedan kom familjen med 5 syskon efter.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS