Flera av eleverna vid skyttegymnasiet bor på elevboendet Sörgård.

Ny utrustning och upprustade lokaler för skytteelever

STRÖMSUND (JT) Strömsunds kommun har investerat 450 000 kronor i att eleverna vid skyttegymnasiet fått ett nytt elektroniskt markeringssystem som används i den praktiska undervisningen.

Publicerad

Skyttegymnasiet som är en del av Hjalmar Strömerskolan har funnits i Strömsund sedan 1981 sedan Jonas Lindberg, aktiv inom ortens sportskytteklubb, tyckte att det borde finnas en utbildning för pistol- och gevärsskyttar i kommunen.

– I utbildningen är vi inriktade på de sommarolympiska grenarna i skytte, pistol och gevärsskytte, säger Niklas Engström som är skyttelärare tillsammans med Marie Martinsson.

Utbildningen har ett nationellt intag som gör att elever från hela Sverige kan söka till skyttegymnasiet och under innevarande läsår har utbildningen sju elever. De läser vid något av de 14 program som finns vid Hjalmar Strömer skolan där skyttedelen belägen i Strömerhallen är ett tillval.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS