Fjällripan i Stora Blåsjön.
Foto: Ann-Sofie Winther.
Ny krögare på Fjällripan i Blåsjön
Stora Blåsjön (JT) Det jublas i Stora Blåsjön och hela nejden när det blir nya krögare på Fjällripan. I ett år har restaurangen varit stängd efter att kändiskocken och välrenommerade Alexander Nilsson valde att lämna. Först på plats är Erling Karlsson som inväntar sina yngre kollegor Henny Norryd och Fredrik Persson som är delägare i det nystartade bolaget och tidigare drivit hotell i Frankrike.
– Jag har varit här ofta särskilt efter att jag köpt Hillsands Kapell tillsammans med min fru som har sina rötter i Kina. Just nu vet jag inte om vi ska behålla kapellet, utan satsar på Fjällripan med ett arrende på ett år till en början, säger Erling Karlsson, entusiastisk entreprenör, författare till både kokböcker och deckare.
– Det är så klart väldigt roligt för Frostvikenborna och alla besökare, och lagom till midsommar kommer de nya krögarna att finnas på Fjällripan, säger Ann-Sofie Winther från Blåsjöns Framtid.
Tillsammans med sin fru har Erling Karlsson drivit flera restauranger, nu senast Målerås värdshus där det serverats både hyttsill och husmanskost vid det kända glasbruket.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu