Stig-Björn Sundell skruvade upp skylten med utmärkelsen länets bästa rastplats på Näsviken förra året. I år fick rastplatsen lika goda betyg och samma utnämning.
Stig-Björn Sundell skruvade upp skylten med utmärkelsen länets bästa rastplats på Näsviken förra året. I år fick rastplatsen lika goda betyg och samma utnämning.

Länets bästa rastplats i Strömsund två år i rad

STRÖMSUND (JT) För andra året i rad utsåg Riksförbundet M Sverige, Näsviken som den bästa rastplatsen i Jämtland.

Publicerad

Trehundra rastplatser inspekteras, tio av dem i Jämtland. Två gånger på ett år dyker vägombuden upp oanmälda för att inspektera rastplatserna, utmärkelsen delas ut året efter.

Man granskar bland annat toaletter, städning, hygien, skötsel, parkeringsmöjligheter, promenadstråk och lekutrustning. Vikten i tävlingen har en allvarligare tyngd då rastplatser inbjuder till vila och därmed ökar trafiksäkerheten i allmänhet. I år vann rastplatsen i Näsviken vid Strömsundsbron igen.

– I fjol var det mycket trafik och i och med att bron var stängd var det många som åkte in där. Rastplatsen blev brukad av väldigt många. Vi kontaktade Trafikverket vars underentreprenörer fick komma och sköta rastplatsen oftare, med tanke på den belastning som var, berättar Stig-Björn Sundell, vägombud i Riksförbundet M Sverige. Han tillägger:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS