Backe Bike Park visades av Linnea Bergström för Mikael Skude från Jordbruksverket

Jordbruksverket inspekterade Backe Bike Park

BACKE (JT) Backe Bike Park invigdes för ett år sedan efter mycket arbete för lokala krafter i samverkan. Fjällsjö Framtid, Backe IF och Backe Event gick ihop med en ansökan till Leader 3sam och Allmänna Arvsfonden. Det blev godkänt och 1,1 miljoner gjorde att gräsytan kunde förvandlas till asfalterade kurvor och gupp.

Publicerad

Så blev det dags för inspektion från Jordbruksverket. Hur hade pengarna förvaltats? Projektledaren Linnea Bergström från Fjällsjö Framtid är på plats för att visa inspektören Mikael Skude.

Vi fick lov att ändra lite i budgeten för vi hade missbedömt hur mycket grus som gick åt och det blev dyrare, men det löste vi genom att så gräs i stället för att köpa gräs på rulle som vi först tänkt. Det var mycket ideellt arbete och vi fick även hjälp med grundarbetet från ett lokalt företag, Fjällsjö Bioenergi, berättar Linnea.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS