'Regeringens beslut att inte ge elstöd är förödande', säger Kicki Svensson som driver Jämtlands Tunnbrödsbageri i Hammerdal.
"Regeringens beslut att inte ge elstöd är förödande", säger Kicki Svensson som driver Jämtlands Tunnbrödsbageri i Hammerdal.

Höga elpriser hotar Jämtlands Tunnbrödsbageri: "Förrödande att inte ge elstöd"

HAMMERDAL (JT) Det blir inget elstöd till företagen i norr. Det svidande beskedet levererade näringsminister Ebba Busch (KD) före jul.
– Det är förödande, säger Kicki Svensson, som driver Jämtlands Tunnbrödsbageri i Hammerdal.

Publicerad

Den 9 januari meddelade regeringen att även privatpersoner i Norrland skulle få elstöd. Men det gäller inte företagen i norr. Något som har mött kraftig kritig.

Situationen för många företag i länet är ansträngd. Kicki Svenssons företag omsatte elva miljoner kronor förra året med åtta anställda. Bageriet producerar mer än två miljoner tunnbrödkakor per år och det drar el.

– Vi konsumerar 400 000 KWh per år. I november och december går det mer el eftersom vi bakar mycket före jul. Kostnaden då brukar ligga kring 40 000 per månad. Men när decemberräkningen kom var den tre gånger så dyr, den var på cirka 120 000 kronor. Jag har ännu inte fått januarifakturan så jag vet inte hur det slutar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS