Hälsocentralen i Strömsund söker läkare

STRÖMSUND (JT) Hälsocentralen i Strömsund saknar läkare liksom så många andra hälsocentraler i Jämtland Härjedalen. Det finns läkare i Strömsund, men hälsocentralen är inte fullbemannad. Bristen åtgärdas med hyrläkare.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är min största arbetsuppgift att rekrytera distriktsläkare. Vi jobbar på mycket bred front och siktar på att få de som är under utbildning, säger Fanny Jonasson, enhetschef på hälsocentralen.

Hon berättar att Strömsund har ett nära samarbete med Backe hälsocentral och att hon försöker förmå ST-läkare att så småningom vilja arbeta i Strömsund. I Backe är det två fasta distriktsläkare och en ST-läkare.

Det kan vara olika hyrläkare en del veckor, men vi har två läkare som är ”fasta”, dvs det återkommer hit och tjänstgör. Det ska finnas fyra läkare här, en del veckor kan det vara två läkare, andra tre. Det är olika. Det är ändå några hyrläkare som alltid väljer Strömsunds hälsocentral, säger Fanny Jonasson

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS