Full fart för Attacus – men frågetecken för framtiden

STRÖMSUND (JT) Attacus Stomsystem är ett Jämtlandsföretag som tagit en framskjuten placering på marknaden för såväl flerbostadshus som mindre hus. Med rötter i 1940-talet har man idag i storleksordningen 250 anställda i länet. I skrivande stund går verksamheterna för högtryck, men liksom för många andra verksamheter väntar en mer oviss framtid.

Publicerad

– Vi påverkas helt klart av stigande råmaterialpriser, höga energipriser, stigande räntor och annat, konstaterar VD Mattias Marktin.

Verksamheten startade redan 1946 i form av Strömsunds Cementvarufabrik. Inledningsvis tillverkades främst cementrör, och med tiden har utvecklingen, som även omfattat sammanslagningar och uppköp, gått mot produktion av hus i såväl betong som trä. Idag sysselsätter företaget i storleksordningen 120 medarbetare i Strömsund, lite drygt 100 i Hammerdal och ett 25-tal i Östersund.

I Strömsund är verksamheten koncentrerad mot betong, i Hammerdal tillverkas både betong- och trähus och i Östersund bedrivs försäljning och projektering med mera. Utöver verksamheterna i Jämtland driver Attacus även trähustillverkning i Fågelfors, som ligger i Kalmar län.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS