Oppositionsrådet Mats Gärd samt kommunalråden Susanne Hansson och Morgan Olsson var på plats i Hammerdal för att svara på medborgarnas frågor om den nya översiktsplanen.
Oppositionsrådet Mats Gärd samt kommunalråden Susanne Hansson och Morgan Olsson var på plats i Hammerdal för att svara på medborgarnas frågor om den nya översiktsplanen.

Förändringar kring vindkraft när ny översiktsplan tas fram för Strömsunds kommun

HAMMERDAL (JT) Strömsunds kommun arbetar just nu fram en ny översiktsplan som ska börja gälla 2022. Medborgarnas synpunkter välkomnas fram till 31 maj. Det sista fysiska samrådsmötet skedde i Hammerdal.

Publicerad

Den senaste månaden har samrådsmöten hållits i de olika kommundelarna för att informera om förslaget för den nya översiktsplanen, samt motta medborgarnas förslag.

– Samtliga förslag om byggområden för strandnära tomter som finns i den gamla översiktsplanen kommer enbart från medborgare, berättar Anders Bergman, tidigare chef för miljö- och byggavdelningen, som deltar i delegationen som håller i samrådsmötena.

I det nya planförslaget har bara ett nytt förslag på var man kan bygga strandnära tagits med. I Hammerdal, där det sista fysiska samrådsmötet skedde i tisdags, har medborgarna pekat ut platser bland annat längs Hammerdalssjön och längs Fyrsjön vid Fyrås.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS