Norråkers Handel.
Norråkers Handel.

Broarbeten drabbar affären i Norråker – varutransporter tvingas till omväg på åtta mil

NORRÅKER(JT) I åtta veckor från och med i måndags kommer vägen upp mot Norråker att vara delvis stängd på grund av broarbetena vid Högnäsån och Kvarnån. Arbetet beräknas ta fyra veckor för varje bro, men ingen omledningsväg är i sikte. Nu måste boende och företagare ta vägen runt södra sidan Tåsjön, en omväg på cirka åtta mil.

Publicerad Senast uppdaterad

Att bygga tillfälliga omläggningar är lika dyrt som att byta broarna. Kostnaden är i tiomiljonersklassen. Det skulle bli både stort och komplicerat, stora massor skulle hamna i vattendraget. Vi har gjort många avvägningar, men även om det är stökigt är det bästa alternativet ett stänga av vägen, säger Alexander Vengeling, projektledare hos Trafikverket.

Vi har planerat med entreprenörerna och alla berörda. Räddningstjänsten kan åka på utryckning och larm och välja att åka från rätt håll. Länstrafiken är informerad och bussarna kommer att vända vid arbetsplatserna vid broarna. Vi har haft möten med kommunen och Hemtjänsten som har varit väldigt bra, de är lösningsorienterade, säger Alexander Vengelin.

Helt strandsatta blir inte befolkningen vid Kvarnån, även om det kan innebära en promenadväg på ungefär en kilometer då en privat omväg hålls öppen för cyklister och gångtrafikanter. Norråkers Handel drabbas dock hårt liksom skolbarnen i Norråker.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS