Mamma och ungar bjöd på ett skådespel.
Mamma och ungar bjöd på ett skådespel.

Björnfrossa i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Videor på oskygga björnar som letar mat längs Strömsunds vägar avlöser varandra på Facebook just nu. Lyckliga är de som lyckas få en skymt av det vilda, men det finns vissa saker som är viktiga att tänka på, så att man inte gör djuren en björntjänst.

Publicerad Senast uppdaterad

Björnhonan vädrar i luften. Det enda som hörs är klicken från naturfotografen Marianne Tengbergs kamera. Ängsblommorna hänger i klasar mellan björnens tänder, här i dikena finns det gott om mat. Honan vrider på huvudet och blickar åt Mariannes håll, men bestämmer sig för att fotografen som står på tryggt avstånd i skydd av bilen inte utgör någon fara. Hon lunkar vidare i sakta mak över vägen, där gräset kanske är ännu grönare.

– Men ta med dig ungarna nu då, vi vet ju att de är där, viskar Marianne.

Och jo, snart tussar två små fram i det höga gräset efter mamma. De tultar över vägen, snubblar nästan på sina ramar som verkar för stora för de späda benen. Den lilla familjen har uppehållit sig ett tag vid väg 795 mellan Ulriksfors och Hallviken. Här i skydd mellan två backkrön stojar och retas de små syskonen med varandra, med mamma tryggt bredvid.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS